Altomfrontline
Facebook
Loppe

LoppEr

Lopperne er cirka 1-3 mm lange og sætter sig gerne i området omkring dyrets lænd. De er orangebrune og har lange bagben, som de bruger, når de hopper. Når først de befinder sig i dine dyrs pels, kravler og løber de mellem hårstråene. Hunlopperne er større end hanlopperne, hunlopperne kan lægge 50 æg om dagen i katte- eller hundepelsen.

Alle der enten er opvokset med hunde eller katte i hjemmet- eller dem der selv har hund eller kat; kender til faren, og irritationen ved at lopper i hjemmet, og på sit kæledyr. Lopper er ikke en parasit du har lyst til at have i hjemmet, da den kan tage lang tid at komme af med. Når du har fået lopper i hjemmet, skal du ikke kun behandle dit kæledyr, du skal også behandle dit hjem, da lopper ligger mange æg, og har en unik livscyklus.

Den mest almindelige loppe herhjemme er katteloppen, der på trods af sit lidt misvisende navn også findes på hunde.

En loppe kan faktisk hoppe over 18 cm op i horisontalt og springe 33 cm. Det vil sige at en loppe har nemt ved at bevæge sig fra vært til vært og nærmiljø når først den er udvokset.

HVOR LEVER LOPPER?

Loppens æg glider ned i tæpper, sofaer eller revner i gulvet, hvor de hurtigt udvikler sig til nye, voksne lopper. På kun tre uger kan fem lopper blive til 6.000 nye lopper i forskellige udviklingsstadier.
Hvor lever lopper?
vegetation

HVORNÅR ER DER SÆSON FOR LOPPER?

Man kan desværre ikke sige, at der findes en overordnet sæson for lopper da loppen for det første kan overleve længe, selv i vinterkulde. Dette skyldes loppens unikke livscyklus, hvor den er først klækkes når forholdene er gunstige.

Milde vintre, varme somre og vores velisolerede huse gør at lopperne trives i det danske klima hele året.

SYMPTOMER PÅ, AT HUNDEN ELLER KATTEN HAR FÅET LOPPER

  • Hunden eller katten klør sig mere end normalt.
  • Hunden eller katten virker trist eller urolig.
  • Red pelsen igennem over et stykke hvidt papir. Hvis dit dyr har lopper, falder små, rustfarvede, kaffegrumslignende korn ned på papiret (loppeafføring). Er man i tvivl om det er loppeafføring man har fundet, kan man ligge det på et stykke køkkenrulle og komme lidt vand på det. Hvis det efterfølgende bliver farvet rødt, er det et sikkert tegn på at du har fået lopper i huset.
Hund med loppor

SÅDAN TJEKKER DU DIN HUND FOR LOPPER

Det er faktisk relativt nemt at tjekke for lopper i huset, også selvom man ikke allerede får øje de voksne lopper. En af de ting du skal holde godt øje med, er den kaffegrumslignende afføring som lopper efterlader.

Du kan også bruge en tættekam og noget hvidt papir eller køkkenrulle. Tættekammen skal du føre i området omkring halen, da det især er i dette område lopper gemmer sig.
 Hvis du ikke finder voksne lopper i tættekammen, kan du banke den af på papiret, hvis du finder noget kaffegrumslignende på papiret efterfølgende, kan du lave loppe-afføringstesten på det hvide papir, hvor du fugter det med vand og ser om det farves rødt. Grunden til at papiret bliver farvet er fordi loppens ekskrementer primært består af ufordøjet størknet blod.
Loppens livscyklus

LOPPENS LIVSCYKLUS

Én af de primære årsager til at lopper ikke forsvinder så nemt selv ved bekæmpelse, er på grund af dens unikke livscyklus, der er indrettet på følgende måde: Loppen starter med at ligge æg, der derefter udklækkes til larver. Når larverne er udklækket forpupper de sig efter 7-12 som larve. Det smarte for loppen, men farlige og irriterende for mennesker og dyr i denne periode er: at loppen først kommer ud af sin puppe når omgivelserne egner sig til det. For loppens vedkommende kræver det en helt bestemt temperatur og luftfugtighed i dens miljø. Du kan derfor ikke bekæmpe lopper med kulde eller varme, for loppen vil bare vente med at komme ud af puppen. Det kan den vente i flere måneder på.

Æg
Falder af pelsen der, hvor hunden eller katten opholder sig – i møbler, på tæpper, i bilen eller i sengen – hvor de udklækkes til larver efter en uge.

LARVER
Søger væk fra lyset, langt ned i tæpper, møbler og revner i gulvet, hvor de forpuppes efter 1-2 uger.

Pupper
Forvandles til voksne lopper, som udklækkes, når de mærker varme, kuldioxid og bevægelse.

Voksen loppe

Suger blod på din hund eller kat og lægger op til 50 æg om dagen.

SÅDAN BEHANDLER MAN MOD LOPPER

Ved loppeproblemer anbefales Frontline Comp. Frontline Comp dræber både eksisterende lopper og eventuelle æg og larver. Effekten holder sig i 8 uger på hunde og 4 uger på katte.

Frontline Combo Vet
Selvom det kun tager 24 timer at dræbe lopperne i pelsen, kan du stadig finde lopper på dit dyr, fordi de stadig er i hjemmet. Det er derfor en god idé at gentage behandlingen hver 4. uge i mindst 6 måneder efter, at du har set den sidste loppe.

Lopper

Så længe kan pupperne nemlig overleve, inden de udklækkes og springer over på hundens eller kattens pels.

SYGDOMME, SOM LOPPER OVERFØRER

Loppeallergi
Hunden eller katten reagerer på loppens spyt, som overføres, når loppen suger blod. Symptomerne er let til voldsom kløe, hårtab, stress og nedstemthed.

Bændelorm
Loppelarver kan komme i kontakt med afstødte bændelormdele i dyrets kurv eller sofaen, hvor den æder af dem. Loppelarven indtager derved bændelormeæg, som videreudvikler sig i den voksne loppe. Når hunden eller katten slikker pelsen for at blive af med lopperne, følger bændelormæggene med og giver hunden eller katten bændelorm.
Bartonella ”Cat Scratch Disease”
Bartonella findes enten i kattens blod fra starten eller overføres til katten via loppebid eller fra en særlig flåttype. Bartonella kan i sjældne tilfælde overføres til mennesker med nedsat immunforsvar fra katten via bid- eller kradsesår. Symptomerne er feber, mindre neurologiske forstyrrelser og udslæt på grund af kradsen.

SÅDAN DRÆBES LOPPER MED FRONTLINE

I produkterne Combo-Vet , Vet (Spot-On) og vores Vet Spray findes der det aktive stof fipronil, der dræber lopper, men stoffet (S)-methopren forhindrer loppelarver og æg i at udvikle sig til nye lopper. Når en voksen loppe har optaget nok af fipronil dør den som regel inden for 24 timer. Når du har behandlet med et Frontline produkt, beskytter du din hund i optil 8 uger, og din kat i op til 4 uger.

Det er vigtigt, at du ikke tror én behandling med Frontline er nok til at blive loppefri i hjemmet. Det er som sagt på grund af loppens unikke livscyklus, der gør at den kan overleve længe i deres puppe.
metopren
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sitemap
Boehringer Ingelheim