Altomfrontline
Facebook
Loppe

Loppebekæmpelsens ABC

Et loppeangreb på en hund eller en kat kan være noget af en udfordring at få bekæmpet. Men det er langt fra umuligt – bare man gør det hele rigtigt, og det vil vi lære dig her.

Før du går i gang…

Du skal være tålmodig! Bekæmpelse af lopper kræver tid og en målrettet indsats. Det er nemlig ikke kun din hund eller kat, der har lopper. Det har dit hjem også. Loppeæg, -larver og -pupper, der kommer fra de voksne lopper på hunden og katten, vil være spredt rundt omkring i hjemmet. I værste fald kan der være flere tusinde. Så selvom du er begyndt at behandle mod lopper, kan du i en periode godt opleve lopper på dyret alligevel. Der bliver nemlig ved med at springe nye lopper på fra omgivelserne.

Bryd loppens livscyklus! Behandl i mindst 3-4 måneder, eller så længe du ønsker at dit dyr skal være beskyttet.

Brug den rigtige pipette!

Vikt

 

Sådan behandler du

Så behandlar du 1 Frontline skal påføres i dyrets nakke.
Så behandlar du 2 Hold pipetten lodret, og bank let på pipettens hals, så væsken samles i den nederste del af pipetten. Knæk pipettens spids af.
Så behandlar du 3 Skil pelsen ad mellem skulderbladene, så huden bliver synlig.
Så behandlar du 4 Placer pipettens spids på dyrets hud, og tøm indholdet på ét sted ved at trykke flere gange på pipetten. (Undgå kontakt med øjnene.)
Forebyg! Vil du undgå lopper i fremtiden så husk at holde dit dyr beskyttet med Frontline Combo hver måned - året rundt.

Rengøring, rengøring!

Jo mere du gør rent, jo flere æg og larver får du fjernet.

  • Støvsug hele hjemmet hyppigt – også sofaer og senge.
  • Husk også at støvsuge bilen!
  • Vask alle vaskbare tekstiler ved mindst 60 grader.Wash

Støvsugning Ved grundig støvsugning kan du fjerne en stor del af lopperne i miljøet. Støvsugning stimulerer oven i købet fremkomsten af nye lopper. Denne pludselige fremkomst af nye lopper kan give fornemmelsen af, at problemet pludselig er blevet meget værre, men det er egentlig bare endnu et skridt mod en loppefri hverdag.

Hav tålmodighed! Der kan godt gå nogle måneder før dit hjem er helt loppefrit.
  • Massér ikke Frontline ind i huden/ pelsen. Det fordeler sig selv via hudfedtet over hele dyrets krop.
  • Behandl aldrig en våd hund eller kat.
  • Vask ikke hunden eller katten før tidligst 48 timer efter behandling.
  • Del aldrig en pipette mellem to dyr.
  • Alle dyr i husholdningen skal behandles.
  • Det er lettere at være to om at behandle: En til at holde dyret, og en til at applicere pipetten.
  • Behandl hver fjerde uge i mindst 3 – 4 måneder og der efter så længe du ønsker at din hund eller kat skal være beskyttet mod lopper.

 

 

Almindelige fejl & spørgsmål

Ikke at få behandlet alle dyr i husholdningen

Det er meget vigtigt at alle dyr i husholdningen behandles, selvom man måske ikke ser lopper på dem alle. Et ubehandlet kæledyr kan holde liv i loppeproblemet trods behandling af enkelte dyr.

At midlet løber ud i pelsen

Hvis pipettens indhold ikke lægges på huden, og en del af indholdet løber ud i pelsen, får man ikke fuld effekt af midlet. I værste fald bliver koncentrationen på dyrets hud så lav, at lopperne stadig kan overleve og formere sig. Den letteste måde at få midlet helt ned på huden er ved at anvende en tættekam og lave en skilning på tværs i dyrets nakke, tæt ved hovedet. Når skilningen laves på tværs, blottes huden, og midlet kan lægges på. Hvis man ikke føler, at huden kan ”suge” hele pipettens indhold, så det begynder at løbe, kan man evt. lave to-tre skilninger; den første øverst i nakken og de næste længere nede. Har man en hund eller kat med så tæt en pels at det erumuligt at skille pelsen som ovenfor beskrevet, kan man være nødsaget til at klippe et lille ”vindue” i pelsen tættest ved kroppen, så midlet kan lægges korrekt ned på huden.

Badning

Pelsen skal altid være tør når man behandler. Dyret må ikke vaskes to døgn efter behandlingen, og studier viser, at man også kan få dårligere effekt hvis dyret er vasket inden behandlingen.Normalt holder effekten sig, selvom hunden bader en del, men bader den dagligt, kan effekten være nedsat sidst i behandlingsperioden.

At glemme omgivelserne

Støvsugning hjælper med til at få bugt med et loppeproblem hurtigere. Se ”Loppebekæmpelsens A-B-C” – et andet faneblad her på siden - for beskrivelse af optimal rengøring.

Ikke at behandle længe nok

For at kunne vurdere effekten af loppebehandlingen, skal du have behandlet i mindst 3-4 måneder. Har du flere dyr, og er der langhårede dyr, viser studier, at det kan tage endnu længere. Årsagen til dette er, at lopperne – inden behandlingen blev påbegyndt – nåede at lægge måske flere tusind æg. Mange af disse har allerede udviklet sig til pupper, der ligger rundt omking i hjemmet. Disse vil klækkes over en periode, der i nogen tilfælde kan strække sig over flere måneder. Når dyret er behandlet med Frontline, dør lopperne i løbet af højest et døgn efter de er sprunget på, men da dyret bliver smittet hver eneste gang, det bevæger sig rundt i hjemmet, vil det virke som om,loppeplagen bare fortsætter. Grundig støvsugning kan hjælpe med til at fjerne mange loppeæg, og når du er begyndt at anvende Frontline Combo forhindrer du, at nye æg bliver lagt, og du vil derfor få stoppet den onde cirkel.

Brug af forkerte pipetter/ deling af pipetter

Det er meget vigtigt at bruge den rigtige pipettestørrelse til din hund eller kat, og ikke at dele dem. Vejer en hund f.eks. 20 kg, SKAL den have hele pipetteindholdet, selvom pipetten er til behandling af hunde mellem 20 og 40 kg, for at du kan være sikker på at få den ønskede effekt. Til katte findes kun én pipettestørrelse, og den passer til de fleste katte (fra 1 kg). Har du en meget stor kat (over syv kg), kan du kontakte din dyrlæge eller Frontline Hotline for rådgivning.
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sitemap
Boehringer Ingelheim