Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Nedenunder finder du en oversigt, med de mest generelle fakta om en fransk bulldog. Denne hunderace er især velegnet som familiehund.


Højde: Den bliver kun mellem 28 og 30 cm høj.

Vægt: Den vejer mellem 11 og 13 kilo.

Levetid: Racen lever i gennemsnit mellem 11-14 år.

Sundhed: En fransk bulldog er desværre en hunderace, der ikke har det bedste helbred fra naturens side. Det skyldes isæt at racen er brachycephalic, hvilket er betegnelsen for racens kortere snude og længere og blødere gane, der kan give en fransk bulldog vejrtrækningsproblemer. Derudover er dens udstående øjne sårbare for skader og de kan oftere udvikle grå stær end andre racer. Franske bulldogs har også stor tendens til mange forskellige hudsygdomme, der ofte kræver livslang behandling.   

Farver: Du kan få en fransk bulldog i næsten alle farver. Den mest almindelige farve blandt racen er dog sort.

Aktivitetsniveau: Den franske bulldog kan godt være en smule hæmmet rent fysisk på grund af sin kropsbygning, samt sine vejrtrækningsproblmer forårsaget af den flade snude. Dens proportioner gør f.eks. at de fleste franske bulldogs har problemer med at svømme. En fransk bulldog er ikke en hund, der har stort behov for fysisk aktivitet, derfor egner den sig godt som byhund og lejlighedshund.     

Mentalitet: Den lille franske bulldog er blevet fremavlet til at være familiehund, på grund af dens følsomme, men kærlige sind. Da det er en race, der har en lidt mere følsom mentalitet vil du heller ikke være i tvivl, hvis din bulldog skammer sig efter den er blevet irettesat. Det vil du kunne se på dens kropssprog, der vil virke mere brødebetyndet.

Pels og pleje: En fransk bulldogs pels er kort og kræver derfor ikke jævnlige besøg hos hundefrisøren. Det er dog vigtigt at du børster din bulldog nogle gange om ugen, da det er en hunderace, der har tendens til at fælde en del. Læs mere om pelspleje til hunde.                                                                                            

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

  • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
  • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
  • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
  • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
  • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
  • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. En fransk bulldog ligger i en mellemklasse når det kommer til priser. Priserne ligger fra 7500-9500, alt afhængigt af om du ønsker en hund med stamtavle.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en fransk bulldog også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

Fransk bulldog

Fransk bulldog

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim