Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Leder du efter en familiehund i mellemstørrelse, der også har et vist aktivitetsniveau, så læs mere om cocker spanielen her.


Højde: Hanner: 39-41 cm. Tæver: 38-39 cm.

Vægt 12-14 kg

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 12 og 14 år.


Sundhed:
Racen er generelt sund, men har tendens til hofteledsdysplasi og øjenproblemer. Du skal også være ekstra opmærksom på en cocker spaniels karakteristiske ører, da mikroklimaet under deres ører kan blive relativt fugtigt, hvilket kan resultere i filterkager, bakterier og mider. Derfor anbefaler vi at du anvender en ørerens specielt til hunde, for at holde din hunds ører rene og sunde. Læs mere om Frontlines ørerens.


Farver:
Racen findes i fire forskellige farvetyper: helfarvet, flerfarvet, trefarvet eller roans.


Aktivitetsniveau:
En cocker spaniel har et naturligt jagtinstinkt, der hos en cocker spaniel er hovedsageligt rettet mod fugle. Racen skal derfor tidligt opdrages til lydighed af sin ejer. Det er en udpræget intelligent hund, der kan lære flere tricks samt blive anvendt til agility, men det er samtidig også en hund, der har brug for en fast hånd fra start af. På grund af behovet for en fast hånd, og den konsekvente opdragelse, er det ikke en hund, der anbefales til førstegangs købere. 


Mentalitet:

En cocker spaniel er livsglad og energisk. Den er kærlig over for alle i familien og venlig overfor fremmede med en logrende hale. Man bør dog huske, at racen også er en målrettet og selvstændig jagthund, som kræver et højt aktivitetsniveau. Derfor er det især vigtigt at du husker at motionere og aktivere din hund, så den ikke lider af at være understimuleret. Hunde der ikke motioneres og aktiveres hyppigt udvikler hyppigt adfærdsproblemer. 


Pels og pleje:
Pelsen er silkeagtig, glat og aldrig krøllet. Den bør blive børstet og klippet ofte, og den kræver derfor en del arbejde. Hårene i ørerne skal derudover fjernes- og du skal som sagt være ekstra opmærksom på dette område. Det er en god idé at du vænner din hund tidligt til pelsplejen, så dette bliver en hyggestund fremover.


Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør): 

  • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
  • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
  • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
  • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
  • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
  • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. En cocker spaniel er ikke den dyreste hund du kan anskaffe dig. Priserne for denne hunderace ligger fra 4500 og opefter.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en cocker spaniel også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

Cocker spaniel

Cocker spaniel

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim