Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Er du også nysgerrig på at vide mere om den mest googlede hund i Danmark i 2017? Så læs mere om den søde bomuldshund her.


Højde: Hanner mellem 27-30 cm. Tæver bliver bliver 25-28 cm.

Vægt: 3,5-7 kg.

Levetid: En bomuldshund lever i gennemsnit mellem 10-14 år.

Sundhed: Den lille hunderace er overordnet sund, med få genetiske helbredsproblemer.

Farver: Grundfarven i en bomuldshund er hvid, men man kan godt finde bomuldshunde, der har brunlige skær i deres pels.

Aktivitetsniveau: Man skal ikke lade sig snyde af bomuldshundens størrelse, det er nemlig en race, der kan holde til lange gåture. Når den er fuldt udvokset, kan du træne agility med den, det er dog vigtigt, at du venter med træningen indtil den er fuldt udvokset så knogler og muskulatur kan holde til belastningen.
Denne hunderace er social, og er derfor ofte at finde tæt på sin ejer.

Mentalitet: Bomuldshundens sind er venligt, kærligt og socialt. Den er derfor oftest meget glad for menneskeligt selskab. Det er dog vigtigt, at man socialiserer sin bomuldshund som hvalp, og at man ikke har for meget støj i form af råb og skrig så længe bomuldshunden er hvalp; Dette kan hundens følsomme sind nemlig reagere på, og gøre således at den bliver sky som voksen.

Pels og pleje: Pelsen hos en bomuldshund er lang og blød, og bidrager til hundens søde udtryk. Pelsen kræver dog lidt arbejde i form af hyppig børstning og jævnlig vask. Her kan det anbefales, at man anvender en hundeshampoo, der er god til filtret pels. En lille bonus info her er at en bomuldshund ikke har nogen underpels, og derfor fælder den ikke, og producerer ikke ligeså meget hundeskæl som andre hunderacer. Derfor menes det, at bomuldshunden er mere allergivenlig end andre hunderacer. Vi anbefaler, at du vænner din hvalp til pelspleje hurtigt, så hunden associerer pelspleje med en hyggestund sammen med sin ejer.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

  • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
  • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
  • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
  • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
  • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
  • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Prisen på en bomuldshund som hvalp ligger mellem 8000-13000. Så overvej grundigt, om du har økonomien til en bomuldshund.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en bomuldshund også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter. 

Bomuldshund

Bomuldshund

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim