Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Har du en kat, som elsker at ligge og hygge sig i sofaen? Så er det sikkert også nødvendigt at klippe kløerne med jævne mellemrum, så de ikke vokser ind i trædepuden og skader katten. Her får du tre tips til, hvordan du kan gøre pleje af kløerne til en så god oplevelse som muligt både for dig og din kat.

1. Hav det rigtige udstyr
Der findes forskellige typer af klosakse på markedet. Hvad der er bedst, er en smagssag. Det vigtigste er, at tangen eller saksen klipper klospidsen af med et enkelt klip.

2. Vent på den rette lejlighed
Lad være med at prøve at klippe kløerne, når din kat er mest livlig og legesyg. Vent, til katten er kælen, afslappet og gerne vil håndteres. Husk, at katte hader at blive overrasket og foretrækker langsomme, bløde bevægelser. Prøv at give poterne lidt massage, inden du klipper kløerne.

3. Brug den rigtige teknik
NNår din kat har vænnet sig til, at du rører dens poter, kan du trykke forsigtigt på trædepuden, så du kan se kløerne rigtigt. Når kløerne er fremme, skal du lede efter pulpen, den lyserøde del, som indeholder nerver og blodkar, for at se, hvor du ikke må klippe. Det er naturligvis nemmere på en kat med hvide kløer end på en med mørke. Hold klipperen halvvejs mellem den lyserøde del og spidsen på kloen i en vinkel på cirka 45°, og klip med en bestemt bevægelse. Klip ikke nærmere end 2 mm fra pulpen.

4. Lav en rutine
Det er en rigtigt god idé at lave en rutine eller et skema for, hvornår du skal klippe kløer på din kat. Ved at sørge for at processen bliver en rutine, vil din kat i tiden op til den skal have klippet kløer også blive mere rolig, fordi den kan genkende processen fra før med dig. Hvis det dog er helt umuligt at etablere en god rutine, så tag din kat til frisøren.

Dette skal du ikke gøre når du vil klippe din kats kløer!

Når du klipper kløer på din kat, er det dit ansvar som ejer at sørge for det bliver en god oplevelse for din kat. Hernede får du nogle guidelines til, hvad du ikke skal gøre når du skal klippe din kats kløer.
  • Hvis din kat yder modstand, skal du ikke hæve stemme eller på anden måde straffe katten.
  • Lad være med at klippe kattens kløer, hvis du eller den er ophidset, eller du skal skynde. Det er vigtigt at du lader processen tage den tid den tager. Hvis du er ophidset eller din kat er, er der større chance for at du får klippet i pulpen, der jo har mange blodkar og nerver.
  • Lad være med at forsøge at klippe alle kattens kløer over én gang. Specielt ikke de første gange. Det er vigtigt at din kat er tilpas og afslappet med processen, så jo flere gange du gentager den med succes, jo bedre er det.

Hvis du har succes med at få gjort klipningen af kattens klør til en god hyggestund, kan du også pelsplejen udover til en god hyggestund. Køb dog den rigtige shampoo til din kat, og invester eventuelt i en balsamspray, hvis kattens pels er lang. Når du alligevel er i gang med at pleje din kats pels, så er noget af det bedste du kan gøre for din kat, at give den et loppebekæmpende middel, der ikke kun bekæmper, men også forebygger mod flåter, lus og lopper.

poter

Lad være med at prøve at klippe kløerne, når din kat er mest livlig og legesyg.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim