Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Siameser katten er én af de mere karakteristiske og populære katte, der findes i verden. En stor årsag til det, er nok dens kendetegnende øjne, der har en dyb safirblå farve. Bliv klogere på den smukke kat her.

Siameser – Levetid:
11-15 år

Siameser – Vægt og størrelse:
Siameser katten hører ikke til den største eller tungeste race af tamkatte. Faktisk kommer de oftest kun til at veje mellem 4-4,5 kg når de er fuldt udvoksede.


Siameser - Farver og mønster:

Siameser katten har en meget karakteristisk maske for racen. De safirblå øjne bliver rammet ind af en zorro lignende sort maske, og denne ramme, hvor øjnene især kommer i fokus er især definerende, unik og særegen for racen. Du kan få en siameser kat, i mange forskellige farver, blandt andet brun/sort, blå, chokolade, hvid, creme og rød.


Siameser - Sundhed:

Det er ikke mange sygdomme, der hører genetisk til siameser katten, og det er altså derfor en relativt sund race. Én af de ting man dog kan se hos racen, er en tendes til astma, hjertefejl som HCM, og leversygdomme. Husk derfor at tjekke med opdrætterne før du køber en siameser killing, da de vil kunne oplyse dig forældrenes helbred.


Siameser - Temperament og mentalitet:

Siameser katten hører ikke til den selvstændige race af katte. De følger gerne deres ejere- og trives derfor også bedst i selskab hele dagen. Derfor anbefales det, at man køber to siameser katte, der kan holde hinanden med selskab mens man er på arbejde. Hvis en siameser ikke bliver aktiveret nok, vil den mistrives. Siameser katte er en race der kommunikerer meget ved at miave, derfor vil du få en meget vokal og social kat, hvis du anskaffer dig en siameser. En siameser kats temperament passer altså godt til familien, der er meget hjemme og som nyder at aktivere deres kat.

Siameser - Pelspleje:

Siameser katten er ikke en katterace, der har behov for det store pelspleje, og det er derfor kun nødvendigt at gennembørste pelsen indimellem. Siameser katte kan du som oftest kun få som korthåret, en langhåret siameser bliver ikke opdrættet, derfor kan du kun få semi-langhåret siamesere, der så hedder en Balineser.  Det er naturligvis vigtigt, at du holder øjne med pelsen selvom den er korhåret, da racen som alle andre kan få parasitter som flåter, lus og lopper. Så selvom pelsen ikke kræver den store pleje, er det alligevel en god idé at lave en rutine, hvor du f.eks. har din kat i bad et par gange om måneden, så du her kan få et indtryk af pelsens sundhed. Husk dog at benytte en shampoo, der er specielt beregnet til kæledyr, da katte ikke kan tåle at blive vasket med menneskers shampoo.

Når du plejer din kats pels, enten ved bad eller børstning, er der her en oplagt mulighed for at tjekke din kats pels for utøj såsom lopper, lus eller flåter, og husk at bruge en shampoo og øjenrens der er udviklet til katte.


Hvis du ønsker at forbygge eller behandle imod lopper, lus og flåter, så kan du læse mere om Frontlines parasitpræparater her.

 

Siameser

Siameser

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim