Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Denne katterace er én af dem, der har været i Danmark i kortest tid, men dens smukke ydre har gjort at den hurtigt er blevet en af de mest populære katteracer i Danmark. Er du én af dem, der er faldet pladaks for den smukke ragdoll kat, der med sin lange, bløde og bølgende pels indbyder til at blive kælet og kærtegnet? Så kan du her læse mere om den populære katterace.

Ragdoll Levetid:
12-17 år.

Ragdoll – Vægt og størrelse:
Ragdoll katten har en god portion tyngde og størrelse bag sig. Hunkatte kommer oftest op og veje 5-7 kg, mens hankatten kan nå en kampvægt på helt op til 8 kg. For begge køn gælder det, at de først vil være fuldt udvokset efter 3 år.

Ragdoll Farver og mønster:
Du kan finde en ragdoll kat i utallige farver og kombinationer, da det er en race, der er godkendt i 20 forskellige masker og farver.

Ragdoll Sundhed:
Sygdommene der er særligt betingede for ragdoll katteracen, er både urinvejssygdomme og en sjælden, genetisk betinget hjertesygdom, der hedder HCM. Hvis du gerne vil have en ragdoll kat, anbefales det derfor at du besøger flere opdrættere så du få et indtryk af om din fremtidige kat kommer fra et sundt miljø, og fra sunde katte-forældre.

Ragdoll Temperament og mentalitet:
Ulig mange andre katte, så er ragdoll katteracen kendt for at kollapse i armene på stort set alle, der vil løfte den op. De er meget elskelige og hengivne overfor de mennesker de bor sammen med. Det er muligt at lære en ragdoll tricks, da det er lidt af en pleaser, så hvis du sørger for at give den masser af positiv feedback når du vil lære den et trick, så kan du lære den flere. Det er en kat, der er meget socialt anlagt, og den befinder sig absolut bedst i selskab med sine mennesker.

Ragdoll Pelspleje:
Som mange andre katteracer med langt hår, er det vigtigt at du sørger for at få børstet din ragdolls pels godt igennem for at undgå at der dannes filterkager i pelsen. Det er derudover en god ide at bade din kat med et par ugers mellemrum. Husk her at benytte en shampoo der er udviklet til kattens pels og hud, da kæledyr ikke kan tåle samme shampoo som mennesker. Er din kat meget ude, kan disse situationer være gode anledninger til at kigge kattens pels igennem for utøj og flåter.


Når du plejer din kats pels, enten ved bad eller børstning, er der her en oplagt mulighed for at tjekke din kats pels for utøj såsom lopper, lus eller flåter, og husk at bruge en shampoo og øjenrens der er udviklet til katte.


Hvis du ønsker at forbygge eller behandle imod lopper, lus og flåter, så kan du læse mere om Frontlines parasitpræparater her.

 

Ragdoll

Ragdoll

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim