Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Perser katten er én af de ældste katteracer i verden. Som mange andre katte er det et elegant dyr, der kan berige dit liv med sin personlighed i mange år. Læs mere om katten med det karakteriske ansigt her.

Perser kat – Levetid:
En perser kats levetid spænder fra 10-15 år.

Perser kat –  størrelse og vægt:
Perser katten hører til blandt de middelstore katteracer. Deres idealvægt er oftest på de 3-6 kg. Det er deres kraftige og fyldige pels, der gør at de ser større ud end de egentligt er.

Perser kat –  Farver og mønster:
Sort, creme, blå/grå, brun, chokolade, ja selv en hvid perser er muligt at opdrive. Perser racen kan have flere forskellige mønstre, og det kan varierer meget fra kat til kat, hvilken farve og mønster de har. Derfor kan du finde perser katte, der både er helfarvet, eller har op til to og trefarvede mønstre i deres pels.

Perser kat –  Sundhed:
Racen lider meget ofte af vejrtrækningsproblemer på grund af deres karakteristiske ansigt og hovedform. Udover vejrtrækningsproblemer kan du også opleve, at perser katten har underbid og at dens øjne løber i vand. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på din perser kats ansigt og sørger for at pleje det godt og evt. have ting som øjendråber, der er beregnet til katte på lager.

Perser kat – Temperament og mentalitet:
Perser er en af de katte, der har et blidt, kærligt og socialt sind, og derfor egner den sig godt som familiekat. En perser kat kan godt være lidt reserveret af natur, og man ser oftest, at de knytter sig til et bestemt familiemedlem. Racen trives dog ikke altid lige godt med små børn, da de ikke er så glade for støj. En perser kats personlighed er altså meget præget af, at den er et kærligt og socialt medlem af familien. Dog vil perser katten være en smule reserveret overfor nye mennesker og besøgende i familien.

Perser kat – Pelspleje:

En af de ting du skal overveje grundigt, hvis du går med tanker om at købe en perser kat, er dens daglige behov for pelspleje. Du skal børste dens pels, og allerhelst også vaske den jævnligt med en shampoo, der er beregnet til kæledyrs pels. Da perser kattens pels hurtigt filtret, kan du med fordel også benytte en balsamspray  i forbindelse med pelsplejen.

Når du plejer din kats pels, enten ved bad eller børstning, er der her en oplagt mulighed for at tjekke din kats pels for utøj såsom lopper, lus eller flåter, og husk at bruge en shampoo og øjenrens der er udviklet til katte.


Hvis du ønsker at forbygge eller behandle imod lopper, lus og flåter, så kan du læse mere om Frontlines parasitpræparater her.

 

Perser kat

Perser kat

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim