Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Vil du have en stor kat, der godt nok kan se frygtindgydende ud, men som egentligt har et meget kærligt sind? Så skal du måske rette blikket mod verdens største huskat, nemlig katteracen: Maine Coon. Læs mere om den store katterace her!

Maine Coon Levetid:
En maine coon bliver mellem 9-15 år gammel.

Maine Coon Vægt og Størrelse:
4-9 kilo, dog er den største Maine Coon vejet til over 15 kilo med en næse til hale mål på 123 cm

Maine Coon Farver og mønster:
Brun er den mest udbredte farver i maine coon racen, men faktisk kan du få en maine coon i stort set alle farver og mønstre i Danmark. Du kan sagtens få en helt hvid maine coon, hvis du ønsker det. Det eneste du ikke kan få er en maine coon i samme mønster som man ser hos siameser katten.

Maine Coon Sundhed:
Dette er en katterace, der betegnes som en overordnet sund og robust race. Én af de fysiske udfordringer som man ofte ser hos maine coon racen er en tendens til problemer med hofterne. Derudover er de også genetisk disponeret for hjertesygdommen HCM. Det er derfor vigtigt at du tjekker opdrætterne grundigt før du vælger killing, så du har et godt indtryk af killingens forældre og hvad deres sygdomshistorik er.

Maine Coon Temperament og mentalitet:
En maine coon er en kat, der tilpasser sig sine omgivelser og sine ejeres livsstile, personligheder og rutiner. Det betyder dog ikke at din kat vil gå sine egne veje altid, oftest vil man faktisk finde en maine coon tæt på sine ejere. En maine coon er en aktiv katterace, der har beholdt sit jagtinstinkt og som derfor holder dit hjem fri for mus, men du kan også sagtens udnytte dens jagtinstinkt til lege. På trods af deres massive størrelse har denne race ofte et meget legesygt sind, og du kan få mange smil af dens til tider fjollede opførsel. Det er altså en oplagt familiekat.

Maine Coon Pelspleje:
En maine coon hører har en lang og blød pels, der kræver en vist omfang af pleje for at forblive flot at se på. Det er vigtigt at du plejer din kats pels, så den ikke får filterkager, og den beholder sit flotte silkeagtige udtryk. Derfor anbefales det, at du børster din kat et par gange om ugen, og at du også har den i bad regelmæssigt. Hvis du er god til at gøre det til en hyggestund sammen med din killing, så vil din voksne kat også elske det.

Når du plejer din kats pels, enten ved bad eller børstning, er der her en oplagt mulighed for at tjekke din kats pels for utøj såsom lopper, lus eller flåter, og husk at bruge en shampoo og øjenrens der er udviklet til katte.


Hvis du ønsker at forbygge eller behandle imod lopper, lus og flåter, så kan du læse mere om Frontlines parasitpræparater her.

 

Maine coon

Maine Coon

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim