Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt
Opdateret: 8. april 2020

Kan mit kæledyr få coronavirus?

Mange kæledyrsejere bekymrer sig i denne tid om coronavirus og smitte. Kan mit kæledyr blive ramt af coronavirus? Kan COVID-19 smitte fra mennesker til kæledyr? Og hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bliver syg og har kæledyr i hjemmet?

Hvad mener videnskaben om coronavirus og kæledyr?

Det vides stadig ikke præcist, hvad coronavirussen COVID-19 betyder for din kat eller hund, men ifølge videnskaben tyder det ikke på, at du kan få coronasmitte fra dit kæledyr. Du bør dog stadig overholde en række forholdsregler, som du kan læse mere om her.

Kæledyr KAN få coronasmitte!

Indtil nu har lægerne omkring i verden fundet tre kæledyr, som har coronavirussen COVID-191. En kat i Belgien samt to hunde fra Kina. Katten er efter alt at dømme blevet smittet af sin ejer. Den udviste tegn på virus og kastede op, men er nu i bedring. To kinesiske hunde, en Pomeranian og en schæfer er også blevet testet positive for coronavirus. Ingen af hundene udviste tegn på at være smittet. Den ene af hundene boede sammen med en anden hund, der også blev testet og var rask.

Kilde: 1 https://www.ddd.dk/dyreejere/coronavirus-og-kaeledyr/
Kæledyr KAN få coronasmitte!

Hvad betyder det for dig som ejer af et kæledyr?

Lige nu arbejder sundhedsmyndighederne ud fra den teori, at din hund og din kat IKKE kan smitte andre mennesker med COVID-19, selvom myndighederne også har en teori om, at den oprindelige smittekilde til Corona var en flagermus. Men det lader til, at mennesker teoretisk kan smitte dyrene. Hvad mener videnskaben om coronavirus og kæledyr?

5 gode råd til hunde- og katteejere til at undgå COVID-19

Vi har samlet 5 gode tips til dig som hunde- eller katteejer. Disse har alle til formål at minimere risikoen for smitte af COVID-19 mellem dit kæledyr og dig.

1. God håndhygiejne

Sørg for god hygiejne når du hygger med dine familiedyr, for selvom der ikke er beviser for, at hunde og katte kan smitte dig direkte med coronavirus, så kan de måske indirekte overføre smitten. F.eks. hvis en smittet person nyser ned i din hund eller kats pels eller klapper den, så overfører han eller hun coronavirus til dyrets pels. Efterfølgende kan du måske blive smittet, nu du nusser dyret.

2. Ingen ”kys”

Lad også være med at ”kysse” din kat eller hund. Du kan risikere at blive indirekte smittet, som beskrevet ovenfor. Du kan måske også selv overføre smitte til dit kæledyr, hvis du er smittet med coronavirus..

3. Gerne luftning

Du må gerne lufte dit kæledyr i det fri og lukke hunden og katten ud i haven.

4. Minimal kontakt hvis du er smittet

Hvis du selv er smittet med coronavirus skal du have så lidt kontakt med dine kæledyr som muligt. Få raske bekendte til at passe din kat eller hund, hvis det er muligt. Hvis ikke skal du opføre dig overfor kæledyret efter de regler, som også gælder for kontakt med mennesker under corona-epidemien.

5. God hygiejne i forhold til fremmede kæledyr

Husk at vaske hænderne grundigt, hvis du kommer i kontakt med fremmede kæledyr. 5 gode råd til hunde- og katteejere til at undgå COVID-19

Skal mit kæledyr have maske på?

I Asien har vi set eksempler på, at kæledyrsejere udstyrer deres hunde med masker for at beskytte dem mod smitte. Det skal du IKKE gøre. Der er alt for lidt evidens for, at dyrene kan blive smittet med corona, og en maske generer kæledyret og kan hæmme dens muligheder for at ånde.

Gå til dyrlægen, hvis dit kæledyr bliver sygt

Hvis dit kæledyr bliver sygt, så besøg din nærmeste dyrlæge. Husk dog at bestille tid! Dyrlægerne overholder myndighedernes regler og påbud og vil undgå, at du sidder sammen med mange andre i venteværelset. Husk i øvrigt altid at overholde myndighedernes regler og hold dig opdateret om udviklingen.

Coronavirus og kæledyr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim