Altomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Find flåter på dit kæledyr

Flåtsæsonen er som bekendt over os, og de svingende temperaturer giver flåterne rigtig gode levevilkår i den danske natur netop nu. Er du hunde- eller katteejer, er det derfor på denne årstid, at du skal være ekstra opmærksom på de små kryb, hvis du vil hindre unødig smitte og gener for dit kæledyr. Men hvor er det hyppigste sted, at flåterne bider sig fast på dit kæledyr? Det kan du læse mere om her.

Her bider flåterne sig fast

Flåterne kan være svære at finde på dit kæledyr, før de har suget store mængder blod og har vokset sig store. Undersøgelser foretaget i det engelske tidsskrift Veterinary Record viser, at langt de fleste flåter sætter sig på dyrets ben, nakke, bryst og i hovedområdet, som indebærer øjenomgivelserne, ører og området omkring mund og kæbe/hage. Langt de fleste flåter, som blev undersøgt i undersøgelsen, var befrugtet og fuldbårne klar til at lægge æg. Derfor er det som hunde- eller katteejer ikke kun en fordel at fjerne og dræbe flåterne fra dit kæledyr, men det kan også være med til at reducere antallet af flåter på landsplan.

Her bider flåterne sig fast

Formindsk risikoen for at flåter spreder smitte

Jo længere tid flåten sidder på dit kæledyr, jo større er risikoen for, at den overfører sygdomme. Læs her hvad du skal holde øje med, hvis din kat eller hund allerede er blevet bidt af en flåt.

En vigtig huskeregel

Vi anbefaler, at du tjekker dit kæledyr for flåter hver dag. Det er tidskrævende, men ikke desto mindre vigtigt. Der findes dog også et lettere alternativ, som sikrer, at flåterne ikke kan overleve i mange dage på værtsdyret.

Frontline Combo Vet bekæmper flåter

Hvis du behandler dit kæledyr med et forebyggende flåtmiddel som Frontline Combo Vet, vil flåterne i langt de fleste tilfælde ikke overleve at bide sig fast på værtsdyret, da stoffet fipronil dræber flåten indenfor 48 timer. Stoffet er godkendt til brug - også til katte eller hunde, der er drægtige eller diegivende.

Beskyt også din hvalp eller killing mod flåter!

Har du en hvalp eller en killing, er det en god idé også at beskytte den mod flåter og lopper. Frontline Combo Vet findes til hunde og katte i forskellige vægtklasser. Din hundehvalp skal blot veje mere end 2 kg. og være mere end 8 uger gammel, før du kan beskytte den mod flåter. Hos katte gælder det samme antal uger og vægten bør ligge på 1 kg., før midlet tages i brug.

Husk at du altid kan spørge om råd og vejledning hos vores mange forhandlere rundt om i landet. Frontline er et receptfrit lægemiddel og forhandles hos dyrlægen, på apoteket, hos dyrehandlere samt Matas butikker og udvalgte webshops.

Guide: Sådan finder du flåter på dit kæledyr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: 80 60 60 97 | kontakt@altomfrontline.dk | Sitemap | Data Privacy
Boehringer Ingelheim