Altomfrontline
Facebook
Lus

LUS

Lus irriterer både hunde og katte og smitter ved direkte kontakt. Hvis dyrene får lus, sker det oftest i vinterhalvåret. Lusene er meget artspecifikke, og hver dyreart har sin egen luseart. En lus fra en hund spreder sig således ikke til en kat og vice versa. Mennesker kan derfor heller ikke få lus fra hunde eller katte. Lusene er brungule og cirka 1-2,5 mm lange med æg, som klistrer sig fast i pelsen. De bevæger sig langsomt og trives bedst i ansigtet eller på halsen, hvor hunden og katten ikke kan nå.

Lus lever hele livet på samme værtsdyr. Nogle hunde og katte reagerer ikke på dem, mens andre kan få kløe, bare pletter i pelsen eller sår.

LUSENS LIVSCYKLUS

Æg
Lusene lægger 200-300 æg. Lusenes æg klistrer sig fast til værtsdyret og ligner små hvid-gule bananer.

Nymfe
Ægget bliver til en nymfe.

Voksen lus
Efter 3-4 uger er æggene blevet til voksne lus. Lusene bruger hele deres liv på samme dyr og er lette at opdage i pelsen.
Lusens livscyklus

SÅDAN BEHANDLER MAN MOD LUS

Lus er relativt usædvanlige, men forekommer oftest i vinterhalvåret. Både hunde og katte kan få lus, men de er lette at behandle. Alle Frontlines produkter virker mod lus.

Frontline Combo Vet
For at slippe af med lusene anbefales det at behandle alle hunde og katte i huset med Frontline 2 gange med 4 ugers mellemrum.

Sådan behandler man mod lus
Katt

SYGDOMME SOM KAN OVERFØRES FRA LUS

Lusene spreder ingen direkte sygdomme, fordi de sidder på samme værtsdyr hele livet. Men de kan alligevel give hunden og katten mange problemer. Nogle hunde og katte reagerer ikke på dem, mens andre kan få kløe, bare pletter i pelsen, betændelse i huden eller sår.
Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sitemap
Boehringer Ingelheim