Altomfrontline
Facebook

Har du en kat, som elsker at ligge og hygge sig i sofaen? Så er det sikkert også nødvendigt at klippe kløerne med jævne mellemrum, så de ikke vokser ind i trædepuden og skader katten. Her får du tre tips til, hvordan du kan gøre pleje af kløerne til en så god oplevelse som muligt både for dig og din kat.

1. Hav det rigtige udstyr
Der findes forskellige typer af klosakse på markedet. Hvad der er bedst, er en smagssag. Det vigtigste er, at tangen eller saksen klipper klospidsen af med et enkelt klip.

2. Vent på den rette lejlighed
Lad være med at prøve at klippe kløerne, når din kat er mest livlig og legesyg. Vent, til katten er kælen, afslappet og gerne vil håndteres. Husk, at katte hader at blive overrasket og foretrækker langsomme, bløde bevægelser. Prøv at give poterne lidt massage, inden du klipper kløerne.

3. Brug den rigtige teknik
NNår din kat har vænnet sig til, at du rører dens poter, kan du trykke forsigtigt på trædepuden, så du kan se kløerne rigtigt. Når kløerne er fremme, skal du lede efter pulpen, den lyserøde del, som indeholder nerver og blodkar, for at se, hvor du ikke må klippe. Det er naturligvis nemmere på en kat med hvide kløer end på en med mørke. Hold klipperen halvvejs mellem den lyserøde del og spidsen på kloen i en vinkel på cirka 45°, og klip med en bestemt bevægelse. Klip ikke nærmere end 2 mm fra pulpen.

poter

Lad være med at prøve at klippe kløerne, når din kat er mest livlig og legesyg.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Tlf: +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sitemap
Boehringer Ingelheim